Invențiile moldovenilor au fost apreciate la expoziția internațională iENA „Idei – Invenții – Produse Noi” din Germania. Invenția cu titlul „Sistem de ras” (Vâlcov Victor) a fost apreciată cu o medalie de bronz de către juriul internațional și cu o medalie de către Asociația de Inventatori din India. Iar, ciclul de invenții „Compuși noi cu proprietăți antibiotice şi antioxidante” a USM a fost apreciată cu o medalie de către Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România.

În total, în cadrul expoziției au fost expuse șase invenții ale inventatorilor moldoveni. Expoziția a avut loc în perioada 2 – 5 noiembrie 2017, în orașul Nuremberg, Germania. La expoziție au participat și reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). Agenția a prezentat sistemul național de proprietate intelectuală, a diseminat informația despre serviciile oferite de AGEPI, despre sistemul de validare a brevetelor europene în Republica Moldova și despre Expoziția Internațională „INFOINVENT”, ediția a XV-a.

Totodată, AGEPI a selectat și a menționat cu distincții trei dintre cele mai interesante invenții prezentate în cadrul expoziției de către România, Austria și Taiwan.

În cadrul ediției curente, au participat inventatori și organizații din aproximativ 40 de țări, iar vizitatorii au avut posibilitatea să admire aproximativ 700 de invenții.

iENA reprezintă o platformă pentru idei și invenții și cel mai important târg de contacte și oportunități pentru inventatori și reprezentanți ai comerțului și industriei.