În urma unor acţiuni speciale de investigaţii şi cu caracter profilactic demarate de către poliţiştii sectorului Râşcani, a fost demascată activitatea criminală a trei persoane, implicate într-un şir de furturi pe teritoriul Capitalei. De obicei, aceştia furau cărucioare pentru copii, biciclete, trotinete etc. Membrii grupului criminal s-au dovedit a fi doi indivizi cu vârstele de 22 ani şi 24 ani, precum şi soţia unuia dintre aceştia în vârstă de 22 ani, domiciliaţi în comuna Stăuceni.

Conform datelor constatate de către poliţişti, aceştia ar fi comis cel puţin 15 furturi de acest gen pe teritoriul Capitalei. Bunurile furate erau vândute imediat unor intermediari la preţuri simbolice. În cadrul investigaţiilor desfăşurate poliţiştii au depistat camerele de supraveghere, care au surprins indivizii într-un bloc de locuit, de unde au furat câteva trotinete şi un cărucior pentru copii. Aceştia şi-ar fi recunoscut vinovăţia, iar o parte din bunurile furate au fost depistate la domiciliul unuia dintre bănuiţi, care au fost ridicate şi urmează a fi reîntoarse proprietarilor.

Actualmente cei doi au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar bănuita este cercetată în stare de libertate întrucât are la întreţinere un copil. Potrivit legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.