/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Prima zi în biroul de primară. Silvia Radu: „Chiar din contul meu voi vopsi pereții și voi schimba pardoseala”

07 noiembrie 2017, ora 17:43

A venit la serviciu pe jos, la prima ora. S-a așezat în fotoliul lui Dorin Chirtoacă și a încercat să-și intre în rolul de primar. „Dispoziția este de muncă, ca să-i spunem așa. Ieri, toate lucrurile personale ale lui Dorin Chirtoacă au fost sigilate și scoase din birou. Silvia Radu și-a adus, deocamdată, la Primărie doar câteva lucruri personale”, susține Silvia Radu.

„Eu mi-am adus doar telefonul și pixul. Documentele sunt suficiente pentru a-mi umple masa,” a adăugat primara interimară de Chișinău.

Vrea schimbări radicale în birou. Culoarea pereților o deranjează. Podeaua trebuie schimbată. „Chiar din contul meu voi vopsi pereții și voi schimba pardoseala la podea. Nu cred că cineva ne va interzice să dăm cu var pereții. Nu cred că Dorin Chirtoacă va avea pretenții la culoarea pereților”, a adăugat Silvia Radu.

Anterior, Dorin Chirtoaca a recunoscut că a rămas de mai multe ori să doarmă la Primărie în camera auxiliară din spatele biroului. Silvia Radu spune că e puțin probabil că va utiliza această cameră, dar, totuși, o va reabilita.

Nu exclud că nu voi folosi această camera, dar urmează și ea să fie puțin reabilitată. Eu am copii mici, nu pot să-mi permit să dorm în afara casei. La pauză voi merge acasă să mănânc”, menționează Radu.

Dacă în privința schimbărilor din birou totul este clar – în ceea ce privește schimbările din oraș, Silvia Radu încă nu are o viziune. Primara crede ca schema în baza căreia funcționează acum lucrurile la Primărie va fi schimbată.

Practic, 40 la sută din locurile de personal sunt vacante, majoritatea funcțiilor de șefi de direcții sunt ocupate interimar. Sunt sigură că ar fi posibil de eficientizat acest lucru”, afirmă primara interimară de Chișinău.

Calitatea de membru de partid nu o interesează. La fel cum nu o interesează nici salariul de primar, sursele ei de venit fiind companiile pe care le are, dar care, de acum încolo, vor fi gestionate de către soțul său.

„Eu nu o să trăiesc din salariul de primar, noi avem afaceri cu soțul meu. Salariul de primar, cred că îl voi dona cuiva”, a conchis Radu.

Într-o postare pe Facebook, Dorin Chirtoacă numește ceea ce se întâmplă la Primărie „butaforie” și „lipsă de legitimitate”. Nu înțelege de ce a trebuit „aruncate demonstrativ” lucrurilor sale din birou de vreme ce mai erau 3 birouri libere pe care le putea folosi Silvia Radu:

Înțeleg că vreți să-i “cumpărați” pe locuitorii Chișinăului cu faptul că “va curge lapte și miere” din orașul pe care l-ați sabotat în totalitate pană acum, dar nu cred că vă vor accepta și vă vor aprecia. Oamenii, în primul rând, vor să fie respectați, să le fie respectat votul exprimat, drepturile și abia apoi toate celelalte. Pe vremea URSS tot așa se încerca – de sus în jos să fie dictate toate, dar s-a ajuns unde s-a ajuns”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Tot de dimineaţă a venit la serviciu și noul viceprimar de Chișinău, Ruslan Codreanu. „Ieri am fost doar să vizitez biroul, dar am simțit așa o presiune pe umăr și am zis că mai bine o să ies afară să comunic cu oamenii, decât să stau prin birouri”, a menționat viceprimarul.

Nistor Grozavu a renunțat ieri la funcția de primar interimar al capitalei, coborând la cea de viceprimar. Acesta a numit-o în funcția de primar interimar pe Silvia Radu, iar pe consilierul PPEM, Ruslan Codreanu în funcția de viceprimar. Ulterior, socialiștii și liberalii au anunțat că decizia lui Grozavu va fi contestată în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram