/VIDEO/ Trump promite „să rezolve” cu întreaga gamă de forțe militare amenințările Coreii de Nord

07 noiembrie 2017, ora 17:55

Cu vizite oficiale în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine, acesta este cel mai lung turneu în Asia efectuat de un președinte american în ultimii 25 de ani.

Astăzi, Trump a vizitat o bază militară americană, aflată la 70 de kilometri de Seul și la 100 de kilometri de frontieră cu Coreea de Nord. El s-a întâlnit cu trupele americane și sud-coreene și a fost întâmpinat oficial de omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, dar și cu proteste locale.

Donald Trump a declarat că SUA sunt pregătite să utilizeze întreaga gamă de forţe militare pentru a opri amenințarea din partea Coreei de Nord, dar că se concentrează pe soluții.

Între timp, Coreea de Nord și-a reafirmat, astăzi, dorința de a-și consolida puterea nucleară. „Atâta timp cât SUA și susținătorii săi continuă acțiunile ostile împotriva noastră, noi vom consolida în continuare capacitățile nucleare – sabia noastră prețioasă a justiției”, se arată într-un comentariu al publicației nord-coreene Rodong Sînmun, controlată de partidul de guvernământ de la Phenian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram