/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Scrisoare deschisă către Moldova 1. Maia Sandu cere din nou televiziunii naționale timp de emisie

08 noiembrie 2017, ora 14:49

În scrisoarea adresată, lidera PAS spune că după solicitarea din 19 septembrie de a se oferi o „Oră a opoziției”, Compania „Teleradio-Moldova” a invitat membrii PAS de două ori, o dată la emisiunea „Moldova în direct” și, altădată, la o dezbatere cu Andrian Candu.

„Ne întrebăm de ce după dezbaterea organizată la solicitarea domnului Candu și la care am fost invitată, TVM a decis să nu mai organizeze o emisiune politică „Ora partidelor” și nici să nu ne mai invite la alte emisiuni. Probabil s-au speriat de incompetența reprezentanților guvernării. Sau așteaptă o altă „ordonanță” din partea acestora?”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

În aceeași scrisoare PAS afirmă că solicitarea lor este în conformitate cu misiunea și obiectivele asumate de Compania „Teleradio-Moldova”, or, „noi cerem respectarea valorilor expuse de dumneavoastră înșivă pe site-ul instituției – responsabilitate în fața publicului, independență editorială, pluralism politic și social, echidistanță”.

Totodată, PAS atrage atenția că nerespectarea valorilor date, poate avea consecințe grave asupra modului în care se vor desfășura viitoarele alegeri din țară, asupra democrației din Moldova, dar și asupra dezvoltării societății noastre în spiritul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram