Portarul spaniol Iker Casillas cucerește noi trofee și la vârsta de 36 de ani. Jucătorul legitimat la FC Porto, s-a ales cu premiul Golden Foot 2017, în cadrul unei gale desfășurată la Monte Carlo. Trofeul se acordă anual unui jucător trecut de 28 de ani, pentru performanțele înregistrate pe parcursul activității.

Iker Casillas s-a impus la cea de-a 15-cea ediție a premiului Golden Foot în fața altor jucători de top, cum ar fi Sergio Ramos, Lionel Messi, Luis Suarez, Yaya Toure, Thiago Silva, Arjen Roben, Andrea Pirlo sau Cristiano Ronaldo.

Câștigărorul a fost ales în baza voturilor acordate de microbiștii din întreaga lume. Premiul constă dintr-o copie din aur a tălpii piciorului drept a câștigătorului, Casillas imortalizându-și și mâinile cu ocazia evenimentului prezidat de prințul Albert al 2-lea.

Portarul spaniol, în vârstă de 36 de ani, are în palmares un titlu de campion mondial si două de campion european, cucerite cu Spania, precum și cinci titluri de campion al Spaniei și două ligi ale campionilor cucerite cu Real Madrid.