/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Atenționare din partea unui operator de telefonie mobilă! Tentative de fraudă prin apeluri nepreluate de la numere internaționale

missing
09 noiembrie 2017, ora 14:06

Potrivit operatorului, asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Deacemenea, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepționează asemenea bip-uri sau mesaje sunt îndemnați sa le ignore, iar în caz de dubii, să apeleze serviciul clienți Orange la numărul 777.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram