Telefoane mobile, bani și 350 de litri de bragă sunt doar câteva dintre obiectele ridicate în urma percheziții inopinate la Penitenciarul nr.1 din Taraclia. Joi, 9 noiembrie, 102 de persoane din cadrul DIP în comun cu Detașamentul mixt zona Sud a DIP, Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, Penitenciarul nr. 4 din Cricova au efectuat percheziții în celulele deținuților din penitenciarul vizat.

Oamenii legii au ridicat din diverse ascunzișuri improvizate: 19 telefoane mobile, 17 căşti, 4 baterii și 21 de încărcătoare pentru telefon mobil, 12 Cartele SIM, 12 seturi de cărți de joc, 350 litri de bragă, 38 litri de basamac, 14 bucăți de obiecte spongioase și taioase, 7 bucăți de cablu USB, 3 kg 200 gr de drojdie, 28 lei MD, 5 RON.

Toate materialele şi obiectele ridicate au fost predate organelor de poliție în scopul investigării cazurilor şi luării unor decizii conform legislaţiei.

În vederea asigurării ordinii și disciplinei în penitenciare, a respectării regimului de deținere conducerea DIP susține intenția de a intensifica controalele și perchezițiile inopinate în toate instituțiile de detenție din țară.

Percheziția a fost efectuată de