/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Chirtoacă, sub control judiciar. Cu o săptămână înainte de referendum, edilul a fost eliberat

missing
10 noiembrie 2017, ora 17:43

Respingerea demersului acuzatorului de stat admiterea cererii apărătorului privind revocarea măsurii preventive”.

După cinci luni, cât s-a aflat în arest la domiciliu, instanța a decis astăzi să-l elibereze pe Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu și să-l plaseze sub control judiciar. Acesta se poate plimba prin Chișinău cu condiția de a nu părăsi țara.

Ceva nu este în regulă. Ce anume? O să ne dăm seama cu siguranță în zilele următoare prima mea reacție, eu alta nu văd”, a declarat Dorin Chirtoacă după pronunțarea deciziei.

Eu am să studiez partea motivată a încheierii și am să decid aferent contestării acesteia”, a spus Victoria Furtună, procuror.

Chirtoacă crede ca o dată cu eliberarea sa vor începe presiunile pentru a-și da demisia.

Totul este aranjat. Va începe un tambălău și mai mare în toată chestiunea asta. Toată această clasă politică ar trebui să dispară pur și simplu din Republica Moldova și vă spun sincer dacă s-ar putea să fie toți legați și puși mie ca o piatră de moară pe gât, mâine m-aș duce cu eu la fundul mării. Dar să scape odată Moldova de dezmățul acesta”, a mai adăugat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat.

Totodată Dorin Chirtoacă a avut o reacție în legătură cu unele poze și imagini video private, lansate în spațiul public de persoane anonime. El nu exclude că acestea au fost luate din telefoanele sale mobile, care au fost sechestrate de procurori.

Având în vedere că este ultima săptămână de referendum, eu mă aștept că în urma acestei decizii de azi cu eliberarea să aibă loc mai departe tentative de batjocorire și de umilire publică a subsemnatului cum a fost și în cazul lui Vlad Filat cu difuzarea de imagini în pielea goală. Instanțele de judecată, organele de urmărire penală precum și toți ceilalți lucrează concertat pentru ași bate joc în asemenea mod și dacă nu reușesc pe calea dosarului penal atunci vine în bătaie de joc pe internet”, susține Chirtoacă.

Nu am văzut careva imagini, nu am văzut careva înscrisuri pentru a spune. Plus la toate cauza penală este expediată în instanța de judecată chiar corpurile delicte, nu am cum să-mi dau seama cum de la procuror ar putea să iasă careva informații”, susține procurorul pe caz, Victoria Furtună.

Decizia de a-l elibera pe Chirtoacă din arest la domiciliu a fost luată cu doar o săptămână înainte de referendumul de demitere a sa. Pe parcursul campaniei electorale, Chirtoacă s-a aflat în arest la domiciliu. Acuzat în dosarul parcărilor acesta se declară în continuare nevinovat și consideră că acest dosar este unul politic.

Liberarea provizorie sub control judiciar este însoţită de una sau mai multe din următoarele obligaţii:

1) să nu părăsească localitatea unde îşi are domiciliul decît în condiţiile stabilite de către judecătorul de instrucţie sau, după caz, de către instanţă;
2) să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată orice schimbare de domiciliu;
3) să nu meargă în locuri anume stabilite;
4) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de cîte ori este citată;
5) să nu intre în legătură cu anumite persoane;
6) să nu săvîrşească acţiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal;
7) să nu conducă autovehicule, să nu exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit la săvîrşirea infracţiunii;
8) să predea paşaportul judecătorului de instrucţie sau instanţei de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram