/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Municipalitatea se lauda cu încă o secție renovată. Unitatea de Primire Urgențe, reparată timp de șase ani

missing
10 noiembrie 2017, ora 19:30

Fetița Elenei a fost internată în secția pentru infecții intestinale ieri. Mama micuței spune că îi place cum sunt condițiile de aici.

După renovare, aici s-a schimbat spre bine. E mai frumos, este baie, veceu mai bun”, spune Elena Plăcintă, mamă.

Când mă trezesc aici, am impresia că sunt acasă”.

Și alte mămici sunt mulțumite de condiții, unii copii, însă, spun că acasă oricum este mai bine.

„ Ne-au hrănit bine, albiturile sunt curate”.

– Îți place aici? – Da. – Ce faci tu aici? – Desenez. Vreau acasă. – M-am săturat aici”.

După renovarea completă, Unitatea Primirii Urgentă corespunde regulamentului sanitar, iar copiii sunt aduși direct în camera de stabilizare, care este dotată cu tot utilajul necesar. O parte din utilaj a fost donat de către Agenția Elvețiană de Cooperare și Dezvoltare.

Sala este dotată cu toate utilajele necesare pentru stabilizarea stării de sănătate. Avem ventilatoare pentru respirația artificială, avem sistemul centralizat de oxigen modern”, explică Diana Vlad, medic infecționist.

Nu au ratat șansa să se afișeze la eveniment funcționarii locali. Proaspătul primar interimar nu a venit, dar nu au lipsit viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Sănătate Mihai Moldovanu. Lucrările de reparație au durat aproximativ șase ani. Cele șase secții, din cadrul spitalului au fost renovate complet, din banii primăriei și au costat aproximativ 10 milioane de lei.

Am făcut astfel ca această unitate să corespundă și ordinului Ministerului Sănătății și regulamentului sanitar. Ne-a mai rămas să renovăm spitalul pe exterior”, susține Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate a municipiului Chișinău.

„Doamna Radu are alte activități în acest moment. La fiecare eveniment ne ducem unul din noi”, explică Nistor Grozavu, viceprimar de Chișinău.

Anual la Unitatea de Primire Urgenţe Specializate al Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt tratați aproximativ 12 mii de micuți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram