/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Piața Centrală, atracție turistică. Străinii sunt copleșiți de vinuri, bucate și de oamenii din Moldova

missing
10 noiembrie 2017, ora 17:56

Potrivit celor de la agențiile de turism, Piața Centrală din Chișinău este una din atracțiile turistice moldovenești. Cel mai probabil, îi copleșește haosul medieval de acolo și stilul de bazar. Urmează, în top, vinăriile din Moldova.

„Străinii sunt impresionați de ceea ce noi nu suntem atât de mult cum ar fi Piața Centrală, deci toți turiștii care vin vor să viziteze Piața Centrală”, susține Natalia Țurcanu, director executiv Asociația Națională pentru Turism.

„Este vorba de atmosferă și comunicarea cu oamenii locali, comunitatea locală. Moldova nu este o destinație turistică ieftină, nu este cea mai accesibilă, dar atunci prețul per zi de cazare nu depășește 100 de euro pe zi este bine”, menționează Natalia Curnic, cofondator Agenție de Turism.

Primul Centru de informare în Chișinău pentru turiștii care vor să ne cunoască țara a fost deschis în incinta Primăriei Capitalei. Aici pot fi găsite oferte și pentru vizitarea mănăstirilor, dar și a locurilor pitorești din țară cum ar fi Orheiul Vechi sau cetatea Soroca. Vinurile și cultura moldovenească sunt o mare pasiune pentru turiștii care ne vizitează țara.

„Știu că în Moldova este un vin gustos. Sper și mâncarea să fie la fel. Mai știu că și oameni sunt buni la suflet. Ne-am informat de pe wikipedia, pe site-uri și bloguri”.

„Cel mai tare Cetatea Sorocii mi-a plăcut. -Prin ce va impresionat? -Prin locurile sfinte”.

Și dacă străinii vin în Moldova pentru puținele locuri turistice și le găsesc frumoase, moldovenii nu sunt deloc entuziasmați de propria țară.

„Vinul este o parte importantă a culturii aici în țară și inclusiv există diferite locuri interesante în Transnistria, de exemplu Bender – am mers de câteva ori încolo”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

„Cel mai des am mers la Căpriana, trebuie să recunosc. Chiar când nu era acolo mănăstirea actuală, din studenție ceva legat cu copii, pare-mi-se un sanatoriu, acolo am fost de foarte multe ori. Acolo este o zona foarte pitorească”, a spus Nistor Grozavu, viceprimar.

Centrul deschis la Primărie va fi susținut atât de Uniunea Europeană, de Guvernul SUA și cel al Suediei, dar și de autoritățile naționale. Această entitate va oferi gratuit informații turiștilor, până acum beneficiind de o investiție de 100 de mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram