/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Replica Ambasadorul Moldovei în Elveția la articolul publicat de ZdG cu privire la indemnizațiile ambasadorilor

missing
11 noiembrie 2017, ora 18:05

Tudor Ulianovschi, Ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, a venit cu o replică după ce a fost vizat sâmbătă, 11 noiembrie, într-un articol al Ziarului de Gardă despre ambasadorii moldoveni care primesc cele mai mari indemnizații. Diplomatul moldovean afirmă că unele informații prezentate în presă au fost prezentate eronat și nu corespund realității.

Ulianovschi a dezmințit, prin intermediul unei scrisori, că salariile ambasadorilor variază între 10 și 13 mii de lei, susținând că salariul mediu al unui ambasador este de circa 8 mii lei, suma variază în funcție de stagiul de cotizare (vechimea în muncă) și rangul diplomatic deținut.

Totodată, aceste aduce drept exemplu de comparație indemnizațiile ridicate de către alți ambasadori la Geneva, care variază între 5.000 (România, Montenegro) – 15.000 EURO. (Japonia, etc).

În acest context, solicitam respectuos reflectarea costurilor reale ale coșului minim de consum în Elveția (școala publică de stat pentru un copil costă între 350-400 franci lunar, iar o grădinița publică de stat variază între 400 și 1.800 franci lunar pentru doar un copil. Iar colaboratorii misiunii diplomatice la Geneva achita din indemnizația personală 10% lunar din costurile serviciilor medicale. Iar alte misiuni diplomatice ale Republicii Moldova nu achita aceste servicii. Coșul minim de consum în Elveția fiind de 3.850 franci”, se arată în scrisoare remisă de către Tudor Ulianovschi redacției TV8.

De asemenea, Ambasadorul Republicii Moldova în Elveția dezminte că soția sa, Corina Cojocaru, a deținut funcția de Adjunct al Ambasadorului. „Pentru informare și clarificare, ținem să vă precizăm că actualmente șeful adjunct al Misiunii RM pe lângă ONU este dl Marin Cebotari, Reprezentant Permanent-adjunct. Iar Corina Cojocaru activează în cadrul misiunii Republicii Moldova la OMC, mult pana la detașarea în misiune a Ambasadorului Ulianovschi la ONU”, se mai arată în scrisoare.

Replica integrală a ambasadorului poate fi citită mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram