/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO. VIDEO/ Ce s-a întâmplat astăzi la Ceadîr-Lunga. Sute de persoane au ieșit în stradă în semn de protest

missing
11 noiembrie 2017, ora 21:52

S-au adunat atât de multe oameni, încât forțele de ordine au fost nevoite să limiteze circulația traficului de-a lungul străzii din apropiere. Oamenii s-au arătat indignați de decizia inechitabilă, în opinia lor, a instanțelor judecătorești din localitate.

Întâlnirea a fost deschisă de primarul orașului, Anatol Topal. Edilul le-a cerut celor adunați să se abțină în timpul discursurilor de la declarații politice și să facă propuneri specifice pentru a ajuta familiile tinerilor decedați.

Deputatul Adunării Naționale, Georghii Leichu, a remarcat că adesea se întâmplă accidente cu consecințe mai puțin grave, iar suspecții în comiterea lor sunt ținuți până la declararea verdictului în închisoare.

Tatăl unui din tinerii decedați a mulțumit tuturor celor care au venit la protest și a menționat că acum familiile care și-au pierdut copiii „au doar o singură dorință – ca vinovatul să fie judecat corect”.

La finalul întâlnirii, protestatarii au adoptat o rezoluție prin care solicită Consiliului Superior al Magistraturii să evalueze decizia instanței din Cahul, care l-a eliberat pe tânărul suspect de săvârșirea accidentului din izolatorul de detenție, aplicându-i arest la domiciliu, precum și transferul investigări cazului de la Taraclia la Ceadîr-Lunga.

Reamintim că, accidentul a avut loc pe data de 28 octombrie, în jurul orei 1, la marginea orașului Ceadîr-Lunga, în direcția localității Valea Perjei. În cele două automobile, care s-au făcut zob în urma impactului frontal, se aflau 6 persoane. Tinerii decedați aveau între 19-21 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram