Motorul de căutare românesc pentru bilete de avion și hoteluri a lansat la începutul lunii noiembrie Studiul Anual de Zboruri (Annual Flight Study) și dezvăluie că poți economisi în 2018, în medie, până la 34% din costurile unei călătorii dacă rezervarea se face cu 60 de zile înainte de plecare.

Iarna se apropie iar zilele friguroase și întunecate așteaptă să se instaleze în calendar. În mod obișnuit, acest lucru înseamnă că mulți dintre noi începem să căutăm locuri călduroase unde să ne adăpostim de iarnă iar, conform motorului de căutare momondo.ro, noiembrie este un moment bun pentru a rezerva bilete de avion dacă vrem să găsim oferte avantajoase pentru călătorii.

Noile date de pe site-ul de căutare arată că, în medie, cele mai ieftine bilete pot fi găsite cu 60 de zile înainte de plecare.

Această observație reiese din Studiul Anual de Zboruri inițiat de momondo, în care au fost analizate peste 100 de milioane de prețuri la bilete pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care toți călătorii par să o aibă: când este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Să rezerve cu 60 de zile înainte nu este singura recomandare de călătorie pe care să o iei în considerare. Potrivit Studiului, marți este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sâmbăta, când prețurile biletelor de avion au tendința de a fi cele mai sPentru a continua să facă economii, călătorii ar trebui să aibă în vedere, de asemenea, că zburând seara pot face, în medie, economii de până la 8% față de zborurile din timpul dimineții, care sunt cele mai scumpe.