/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Brutari și patiseri cu renume din Italia vor instrui moldovenii să coacă pâine și pizza

missing
12 noiembrie 2017, ora 10:58

Italienii sunt dispuși să pună umărul la dezvoltarea economică a Regiunii Sud și să împărtășească cu noi din tradițiile și expriența lor bogată în fabricarea pâinii, se anunță într-un comunicat emis de ADR SUD.

Potrivit lor, ideea vine de la un antreprenor italian, brutar de meserie și proprietar al mai multor magazine și restaurante în țara lui, care, apropiindu-se de vârsta de pensionare, s-a gândit că ar fi bine să transmită harul său și secretul fabricării unei pâini calitative, gustoase și sănătoase, altor meseriași din breasla brutarilor sau tinerilor care ar dori să îmbrățișeze și să practice această specialitate. Și cum pâinea a depășit deja toate frontierele, devenind un produs universal, dar păstrând, totodată, în ea istoria și cultura unui popor, frații noștri italieni, care se pot lăuda cu aceleași rădăcini romanice, și-au orientat privirea nu altundeva, ci spre piața Republicii Moldova, unde, cu siguranță, este încă loc de mai bine.

Astfel, începând cu luna februarie a anului 2018 se preconizează ca în Regiunea Sud să fie organizate cursuri de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie. Instruirile vor fi desfășurate gratuit, prin metoda exersării în cadrul master-classurilor oferite de brutari și patiseri italieni cu renume, ultimii aducând cu ei în Moldova nu doar tainele meseriei, ci și utilajul modern folosit în fabricarea pâinii și a produselor de panificație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram