Aproape o mie de persoane au acces la servicii medicale de calitate, prestate în condiţii moderne, după ce în satul Bărboieni, Nisporeni, a fost construit din temelie un nou Oficiu al Medicilor de Familie. Lucrările au durat doi ani şi jumătate.

Construcția edificiului a costat un milion și 760 de mii de lei, oferite din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Banii au fost direcţionaţi pentru ridicarea clădirii, termoizolarea faţadei, instalarea reţelelor de apă şi canalizare, electrice şi termice, construcţia gardului, amenajarea teritoriului.

Lucrările au durat doi ani şi jumătate şi s-au soldat cu edificarea unei clădiri moderne, spațiul căreia corespunde standardelor de acordare a asistenţei medicale primare.

În noul sediu este o sală pentru proceduri, una pentru triaj, biroul medicului de familie și un cabinet ginecologic. Anterior, bolnavii erau trataţi într-o clădire veche cu două camere, iar serviciile medicale erau prestate în condiţii precare, susține Elena Rotaru, şefa Centrului de Sănătate Grozeşti, în subordinea căruia se află OMF Bărboieni.

La OMF Bărboieni activează un medic de familie şi două asistente medicale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!