Șeful Procuraturii Anticorupție a anunțat că își va da demisia dacă se va stabili că cineva din cadrul instituției a admis scurgerea în mass media a imaginilor video din viața privată a lui Dorin Chirtoacă. În legătură cu acest caz s-a autosesizat și Procuratura Municipală, care ne-a spus că examinează materialele apărute. Procurorii susțin însă că vor porni un dosar doar dacă Dorin Chirtoacă va depune o plângere în acest sens. Până în acest moment o astfel de cerere la Procuratură nu a fost depusă.

„S-a declanșat în limita competenței mele o verificare internă, o investigație internă. Dacă constat că de la procuratură sau de la cineva din cadrul procuraturii anticorupție responsabil de difuzarea către persoane terțe neautorizate a materialelor cauzei penale eu îmi asum responsabilitatea și îmi dau demisia”, a declarat Morari pentru TV8.

„Noi avem careva materiale cu ziua de vineri pe care le examinăm anume dar nu ne-am autosesizat pe o crimă concretă. Sunt doar niște vorbe, sunt doar niște imagini. Iar așa o categorie de crimă se pornește doar la cererea persoanei”, ne-a declarat telefonic Ștefan Șaptefrați, șef al Procuraturii Chișinău.

Potrivit procurorilor, difuzarea datelor cu caracter personal ce afectează viața privată este infracțiune.

Menționăm în spațiul public au apărut mai multe imagini video și foto care surprind scene din viața privată a edilului suspendat, Dorin Chirtoacă. Anterior, liberalul Mihai Ghimpu a declarat că Procuratura Anticorupție ar fi implicată în aceste scurgeri de informații și că șeful instituției, Viorel Morari, ar trebui să pornească o anchetă internă.

Și Dorin Chirtoacă a comentat anterior apariția în spațiul public a imaginilor video din viața sa privată. El i-a acuzat pe socialiști că ar fi recurs la asemenea tehnici murdare pentru a-l discredita în ajunul referendumului de duminică.