Amânat de la prima ședință. Examinarea dosarului fotoreporterului Constantin Grigoriță, interzis la Președinție, a fost amânată. Asta pentru că reprezentantul lui Igor Dodon nu era împuternicit de șeful statului. Următoarea ședință va avea loc abia peste două săptămâni.

Astăzi urma să aibă loc prima ședință de judecată urmare a plângerii depuse de fotoreporterul Constantin Grigoriță, căruia i s-a interzis accesul la evenimentele publice organizate la Președinție. Deși a venit la Judecătorie, reprezentantul Președinției nu era împuternicit de Igor Dodon.

„Actualmente nu se află în țară președintele, ca autoritate publică, și nici secretarul general.– Dar de când ați știut despre ședința de astăzi? – Cred că miercuri sau joi mi s-a adus la cunoștință, dar nu mai era dl președinte”, a declarat Anatol Ciobanu, reprezentat al Președinției.

Jurnalistul nu se lasă bătut. El cere să i se permită să-și exercite meseria – adică să aibă acces la evenimentele organizate de șeful statului și să-i adreseze întrebări la fel ca oricare alt jurnalist.

„Cer răspunsuri la întrebările pe care nu am reușit să le pun domnului președinte. Inițial erau vreo patru, acum practic lista e foarte lungă”, spune fotojurnalistul Constantin Grigoriță.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Grigoriță, care a luptat în 1992 pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova, l-a întrebat pe Igor Dodon „Cum poți să te închini în fața agresorului?”, după o întâlnire a președintelui cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol. De atunci, fotoreporterul nu a mai fost lăsat să intre la evenimentele publice cu participarea lui Igor Dodon. Cei de la Președinție au spus că decizia de a-i interzice accesul aparține pazei șefului statului.