/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Viceprimarul Codreanu face pe șeful dur: „Nu vă jucați cu tractorașele - ocupați-vă de politici”

missing
13 noiembrie 2017, ora 18:12

„M-am întâlnit și cu cei care prestează focuri de artificii, am privit toate focurile care au fost în 2014. 2015, 2016, 2017, am ales și muzica…”, menționează Stela Mitriuc, șef- adjunct direcția Cultură.

Lui Ruslan Codreanu nu i-a plăcut discursul adjunctului de la Direcția Cultură. „Șeful adjunct al direcţiei sau angajații direcției primăriei sau a CMC nu ar trebui să se ocupe cu mașinele, tractorașe, să aleagă locurile unde trebuie să aibă loc artificiile, să se uite la videouri, să aleagă ce focuri de artificii să fie”, menționează Ruslan Codreanu.

„Identificați un mecanism, pornind de la resursele financiare pe care le aveți și faceți crowdsoursing, să vină o companie să vină să vă facă designul sărbătorilor în cazul dat”, a adăugat Codreanu.

„Nu aduc eu focurile de artificii. Este un centru care adună toată informația și, evident, nu eu fac acest scenariul al focului, îl fac specialiștii”, menționează Stela Mitriuc.

„A fost numit un viceprimar, dumnealui va fi responsabil inclusiv de domeniul culturii, de aceea vă rog mult să coordonați cu dumnealui înainte de a prezenta informațiile la ședințele operative”, susține Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

Între timp, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi. Pe strada 31 august, unde a fost mutata sarbatoarea anul acesta la insistența lui Pavel Filip, muncitorii încă plombează găurile din asfalt, pe terenul unde va fi amenajat patinoarul a fost împrăștiat nisip, iar în havuzul din fața Palatului Național, unde va fi instalat bradul Guvernului, se face curățenie. Trecătorii nu înțeleg de ce e nevoie de doi brazi.

„E de dorit ca să fie pus în PMAN. Nu se să schimbe, azi cu mama, mâine cu tata. 01.00 Un singur brad este de ajuns. Mai bine să marească pensiile decât să cumpere brad și a doua zi să-l arunce”.

„Sărbători prea multe nu există. De partea cealaltă – să tai doi copaci, unde mai pui că sunt și aproape. Cred că cel de-al doilea este inutil”.

„Va fi o alternativă. Dacă nu vă place unul – vă veți uita la altul. 01.13-01.17 Cred că e un joc politic între cineva și nu au ce face.”

Primăria încă nu a găsit un brad potrivit, dar are de unde să aleagă, întrucât sunt 12 oferte care urmează a fi examinate. Municipalitatea caută un brad frumos cu înălțimea de 19-20 de metri. Anul acesta vom avea doi brazi – unul al Primăriei și altul al Guvernului. Aprinderea luminițelor de sărbătoare în tot orașul și inaugurarea pomului de Crăciun va avea loc pe 1 decembrie, la ora 17 și 30 de minute. La eveniment vor participa numeroase colective folclorice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram