Dorin Chirtoacă va depune o plângere la Procuratură în legătură cu faptul că i s-a încălcat dreptul la viața privată. Acesta susține că anume socialiștii ar fi răspândit imaginile cu viața sa intimă. La rândul lor, socialiștii au condamnat anterior difuzarea imaginilor cu Chirtoacă. Astăzi, magistrații urmau să examineze mai multe cereri depuse anterior de avocații edilului suspendat.

„Aș fi depus și astăzi această cerere, dar, iată, este ora 17.30 minute aici pe holurile Judecătoriei și nu am avut posibilitate. Și astăzi aș fi depus-o. Probabil în zilele următoare va fi depusă pentru a fi cercetate și aceste fapte ilegale ale socialiștilor, după părerea mea, pentru că altcineva nu avea cine să facă toată această bătaie de joc și această denigrare,” a declarat Dorin Chirtoacă.

Șeful procuraturii municipiului Chișinău, susținea că aceste imagini ar fi apărut dintr-un telefon care nu i-a fost întors lui Chirtoacă atunci când i-a fost spartă mașina.

Mai multe lucruri despre această chestiune nu discut. Și așa s-a trecut orice limită cu privire la orice persoană, nu contează să fi fost chiar și ultimul criminal de pe fața pământului”, afirmă Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a mai declarat că după ce a fost plasat sub control judiciar se simte că în arest la domiciliu. Procurorul a spus că nu va ataca decizia la Curtea de Apel, iar Dorin Chirtoacă deja a atacat-o, cerând încetarea procesului.

Anterior, șeful Procuraturii Municipale, Ștefan Saptefrăți, a spus că procurorii vor porni un dosar pe faptul răspândirii imaginilor din viața privată a edilului suspendat numai dacă Dorin Chirtoacă va depune o plângere în acest sens. Potrivit procurorilor, difuzarea datelor cu caracter personal ce afectează viața privată este infracțiune.