Un agent economic i-a înlocuit unui cumpărător 45 de metri pătrați de pavaj, după ce i-a vândut un material necalitativ care s-a deteriorat în scurt timp.

Consumatorul din orașul Cricova a procurat de la un agent economic pavaj pentru a fi instalat în curtea casei sale. După instalare, a depistat că calitatea pavajului nu corespunde cu cea declarată de agentul economic, deteriorându-se în perioada termenului de garanție.

Astfel, acesta a depus o cerere prealabilă către administratorul agentului economic, prin care a cerut înlocuirea gratuită a pavajului necalitativ sau restituirea contravalorii produsului. Totodată, a solicitat expertiza tehnică independentă de o terță parte competentă în domeniu, pentru determinarea calității produsului. Rezultatele expertizei au confirmat că produsul nu corespunde cerințelor declarate. Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

După implicarea Agenției în soluționarea problemei respective, reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, petiționarului fiindu-i înlocuit pavajul necalitativ (45 m2) în valoare de 12600 lei și suma de 2160 lei achitată pentru expertiza tehnico-științifică independentă efectuată din contul său.