Tragedie într-un sat din raionul Glodeni. Trei copii au murit în această noapte într-un imobil mistut de flăcări. Părinții micuților erau afară, iar focul i-a împiedicat să intre în casă pentru a-i salva. Experții nu au anunțat cauzele preliminare ale izbucnirii incendiului. Părinții sunt cercetați penal pentru „lipsirea de viață din imprudență”.

Tragedia s-a produs în această noapte în satul Danu, din raionul Glodeni. Două echipaje de pompieri au sosit la fața locului. Copiii – un băiat de 4 ani și două fete – una de 7 ani, iar cealaltă de numai o lună nu au mai putut fi însă salvați. Casa era deja mistuită de flăcări. Primarul localității a comunicat pentru IPN că părinții erau în curte în momentul producerii incendiului.

„Părinții erau acolo. Se zvonește că au fost plecați la mănăstire, au venit acasă și s-au dus la culcare. Femeia era în curte, spăla căruciorul. A văzut că a izbucnit incendiul, a strigat, tatăl a ieșit afară, dar înapoi în casă nu a mai putut intra. Unii spun că ar fi vorba despre o defecțiune a sobei”, susține Mihai Ursu, primarul localității.

Versiunea primarului nu a fost confirmată de salvatori, care spun că vor stabili circumstanțele în cadrul anchetei.

„La fața locului lucrează laboratorul experimental anti-incendiar, MUSCA care are menirea să stabilească circumstanțele acestui incendiu, inclusiv în maxim 10 zile să înainteze versiunile”, a declarat pentru tv8 Liliana Pușcașu, șefa serviciului de presă SPCSE.

Contactat de TV8, ofițerul de presă al inspectoratului de poliție din Glodeni a declarat că părinții sunt cercetați penal pentru „lipsirea de viață din imprudență”, ceea ce presupune o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani.