/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ TV8, deschis pentru negocieri. CCA vrea ca TV8 să-și retragă cererea de chemare în judecată

missing
15 noiembrie 2017, ora 18:08

După ce a amânat în două rânduri examinarea cesionării licenței TV8 de la compania „Analitic Media Grup” către Asociația Obștească „Media Alternativa”, a trecut aproape o lună, iar CCA așa și nu a mai examinat subiectul. De atunci, chestiunea a fost introdusă de două ori pe ordinea de zi: odată la o ședință urgentă, dar care nu a avut loc din lipsă de cvorum, iar a doua oară la o întrunire care a fost amânată fără explicații.

„Au fost introduse niște modificări de paradigmă în ceea ce vizează examinarea dosarelor multi-aspectual. Toate dosarele care solicită obținerea licenței, prelungirea licenței de emisie, cesionarea, sunt reevaluate din perspectiva prevederilor în vigoare”, susține președintele CCA, Dragoș Vicol.

„Ce înseamnă reevaluare, în baza la ce? Sunt condițiile, este legea care spune că trebuie să îndeplinim condițiile 1,2,3. Noi am îndeplinit condițiile. Fie ne dați decizia că acceptați cesiunea, fie, dacă credeți că este insuficient, dați refuz. Și atunci cu refuzul mergi în instanța de judecată”, menționează avocatul tv8, Victor Panțâru.

Anterior, TV8 a acționat instituția în judecată pe motiv că amână, contrar legii, examinarea cesionării licenței. Președintele CCA, Dragoș Vicol, sugerează retragerea acestei plângeri. Administrația TV8 se declară deschisă pentru negocieri.

Eu am o nedumerire, o neclaritate, să știu dacă acțiunea dvs în judecată către CCA se păstrează sau dvs renunțați, fiindcă în eventualitate în care se păstrează atunci eu nu sunt forțat de anumite circumstanțe să accelerez acest proces”, menționează Dragoș Vicol.

„Dacă ei pun pe rol chestiunea respectivă în viitorul apropiat, MUSCA suntem dispuși să nu mergem cu acest proces mai departe”, adaugă Victor Panțâru.

CCA a amânat de două ori examinarea cererii de cesionare a licenței TV8, invocând litigiul dintre compania „Analitic Media Grup” și două asociații de protecție a drepturilor de autor. Recent, una din cele două entități a fost lipsită de dreptul de a colecta bani.

Mai mult, administrația TV8 a plătit aceste drepturi unei alte asociații. CCA a invocat și alte litigii între postul nostru de televiziune și două companii. Unul dintre ele nu mai este însă valabil, pe motiv că respectiva companie și-a retras recent cererea de chemare în judecată, iar în cel de-al doilea caz, există o scrisoare de garanție prin care „Analitic Media Grup” se obligă să achite restanțele.

După ce mai multe ONG-uri de media și-au exprimat îngrijorarea față de această tergiversare vădit intenționată de examinare a cesionării licenței TV8 către o asociație de profesioniști media, Consiliul Coordonator al Audiovizualului le-a atacat, acuzând semnatarii de dezinformare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram