/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Denunțul penal al Maiei Sandu împotriva lui Vlad Plahotniuc a fost respins de Procuratură

missing
16 noiembrie 2017, ora 09:37

„În procesul examinării denunțului PAS, Procuratura i-a audiat pe Candu, Filip, Ghilețchi, Ivanov și Zagorodnâi. După cum se poate observa, aceste persoane sunt fie rude cu Plahotniuc, fie sunt în relații de subordonare pe linie politică, prin urmare era clar, din start, că nu puteau să dea declarații care ar fi în defavoarea conducătorului lor. În schimb, procuratura nu a audiat nicio persoană care, de-a lungul timpului, fie a făcut declarații, fie a prezentat probe cu privire la uzurparea puterii de către Vladimir Plahotniuc. Mai mult decât atât, procuratura nu s-a încumetat nici măcar să-l audieze pe Plahotniuc cu privire la faptele care i se incriminează, probabil, din frică față de uzurpator”, se menționează în mesajul celor de la PAS.

Reamintim că, Maia Sandu susținea în luna septembrie ca Plahotniuc conduce puterea executivă și anume el ia cele mai importante decizii și nu instituțiile statului, iar Guvernul nu face altceva decât să se întrunească formal și să adopte ceea ce dictează Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram