/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Guvernul se împrumută cu 60 milioane de euro de la UE. Statul va trebui să-i întoarcă în maxim 15 ani

missing
16 noiembrie 2017, ora 08:52

Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră presupune alocarea a 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro urmează să fie furnizate sub formă de împrumut şi 40 milioane de euro – sub formă de grant.

Debursările se vor face în anul 2018, în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea a 28 de condiţionalităţi înaintate de UE. Acestea se referă la guvernanța publică, combaterea corupţiei, reforme în sectorul energetic, guvernanța în sectorul financiar, mediul de afaceri.

Creditul va fi acordat pentru maximum 15 ani, iar rata dobânzii aplicată pentru fiecare tranşă va depinde de costul la care va face împrumuturi Comisia Europeană pe piaţa financiară internaţională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram