/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Măsuri anti-propagandă? Ucraina a adoptat o lege care blochează accesul artiștilor ruși în țară

missing
16 noiembrie 2017, ora 18:32

Potrivit documentului, artiștii, care sunt în „lista neagră”, nu au dreptul să intre în Ucraina. Ceilalți vor trebui să întrunească mai multe criterii pentru a fi lăsați în țară.

Aceștia vor fi obligați, cu o lună înainte de concert, să înștiințeze Serviciul ucrainean de Securitate pentru a afla dacă au sau nu dreptul să intre în țară. Abia după această procedură, organizatorul concertului poate încheia contract cu artistul rus.

Ministerul Culturii din Ucraina a creat o „listă neagră” încă în 2015 cu oameni de cultură din Rusia care ar reprezenta “o amenințare la adresa securității naționale”. Lista s-a extins după anexarea Crimeei de către Rusia. Anul acesta, Federația Rusă nu a participat la concursul „Eurovision”, la Kiev, deoarece Julia Samoilova avea interdicție de a intra în Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram