/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Campanie de sensibilizare a rezistenței la antibiotice. „Soția este soră medicală și eu o duc bine cu medicina”

missing
16 noiembrie 2017, ora 17:57

Îmbrăcați în veste pe care scria: „Administrați antibioticele cu grijă”, înarmați cu prospecte informative și pe ritmuri de dans, studenții de la Centrul de Excelentă în Medicină și Farmacie au organizat un flashmob prin care și-au propus să informeze populația asupra riscurilor la care se expun în cazul administrării incorecte a antibioticelor.

„Mai întâi trebuie să i-a prescripția medicului după care să le administreze și să ducă tratamentul până la capăt.”

„Noi suntem pentru un mod sănătos de viață.”

„Se administrează în cazul unei infecții bacteriene, nu a unui virus.”

Ulterior, aceștia au împărțit materiale informative cetățenilor. „Aș vrea să vă informez că antibioticele se administrează cu grijă și nu trebuie să le utilizăm des pentru că ele provoacă rezistența. Soția este soră medicală și eu o duc bine cu medicina”, a menționat unul din intervievați.

„Antibioticele lucrează doar în cazul infecțiilor provocate de bacterii, diagnosticul poate fi stabilit doar de un medic. Doza potrivită, cura de tratament pe o perioadă potrivită și represiile potrivite”, susține Ecaterina Busuioc, reprezentanta Centrului Național de Sănătate Publică.

Administrate incorect, antibioticele pot fi extrem de periculoase, mai ales pe termen lung. „Antibioticul este o armă împotriva infecției, dacă arma nu este utilizată conform destinației, ea poate provoca diferite lucruri negative, inclusiv și pierderi de vieți omenești”, adaugă Vladimir Bolocan, doctorand USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Deși există o interdicție prin care farmaciilor le este interzis să vândă antibiotice fără prescripție medicală, unele farmacii o ignoră. „Acest fenomen încă mai există. Inspecția Farmaceutică a declarat pe parcursul a 9 luni, întocmind cinci procese verbale de constatare a eliberării antibioticelor fără rețetă,” a adăugat Ecaterina Busuioc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram