Se schimbă coșurile de gunoi în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Cele noi tot din metal sunt, doar că sunt îmbrăcate în lemn, fiind fixate pe un suport din fontă. Orășenilor le place schimbarea, dar și-ar dori coșuri din inox. Costul unui coș nou de gunoi este de 2.500 de lei.

Toate coșurele de gunoi din Gradina Publica „Ștefan cel Mare” vor fi înlocuite. Muncitorii deja s-au apucat de lucru. Pana cum au fost schimbate 40 de coșuri de gunoi. „Erau deja uzate. Direcția locativă a decis să mai înnoiască ceva prin parcuri. Ieri și azi avem instalate 40 de bucăți.”

Oamenii salută iniţiativa, dar nu cred că e normal ca lângă busturile marilor clasici să fie instalate urne de gunoi.

„Aleea mi se pare mai frumoasă, astea par deja învechite și parcă sunt moral depășite. În plus unele sunt și boțite.”

„Eu cred că este incorect să instalezi lângă monumente așa obiecte. Fiecare se va apropia să caute unde să arunce gunoiul. Nu este frumos.”

„Nu-i prea potrivit chiar lângă clasici. Dar e bine să fie multe coșuri. Credeți că n-ar trebui să fie urne aici sau cum? S-ar putea în altă parte nu chiar lângă Aleea Clasicilor.”

„Proiectul acesta, anume făcute din lemn, s-au gândit ca atunci când vor fi lovite, nu se vor boți, astea ușor se boțesc. Să le facă din inox. Ei fac din tablă asta, ea ruginește și iar trebuie să le refacă.”

Potrivit celor de la Direcția locativ-comunala, coșurile noi sunt instalate în cadrul unui proiect comun implementat cu Fondul Ecologic. Pentru Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și scuarul Catedralei sunt necesare 500 de coșuri de gunoi. Acestea sunt confecționate la Chișinău, iar prețul este de 2500 de lei pentru o unitate.