Părinții celor 3 copii arși de vii în propria casă, într-un sat din Glodeni, erau băuți în momentul izbucnirii flăcărilor. Cel puțin așa susțin polițiștii, după ce i-au interogat pe cei doi. Tatăl micuților a fost reținut, iar mama - plasată într-un centru de reabilitare. Pompierii au identificat câteva posibile cauze ale producerii incendiului între care plită defectă și incendierea intenționată.

„S-a constatat, în urma unei expertize că și mama și tatăl erau într-o anumită stare de ebrietate. A fost luată decizia ca să fie reținut tatăl, iar mama, având în vedere că se află în stare critică a sănătății și starea ei psihologică, a fost plasată într-un centru de reabilitare”, susține Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct IGP.

Tatăl celor 3 copii arși în propria casă ar putea fi judecat pentru lipsirea de viață din imprudență. El riscă până la 6 ani de pușcărie. Totodată, poliția nu exclude că și mama copiilor ar putea fi reținută. Între timp, pompierii au înaintat 4 versiuni ale producerii incendiului: încălcarea regulilor de exploatare a aragazului, un scurt-circuit, incendiere intenționată sau soba defectă.

„Ia uite, e căptușită cu lemn. Și iată e pusă tabla aceasta s-o țină.”

Cauza finală a producerii incendiului va fi anunțată în cel mult 10 zile. Poliția investighează toate circumstanțele tragediei. Acum două zile, un băiat de 4 ani și surorile acestuia, de 7 și, respectiv, o lună, au ars de vii în propria casă din satul Danu, raionul Glodeni. În momentul tragediei, părinții micuților se aflau afară, iar până la intervenția salvatorilor casa a ars în totalitate.