După ce o mămică a publicat pe o rețea socială că în grădinița nr. 157 copii au primit la micul dejun lapte cu hrișcă și gâze, autoritățile s-au autosesizat. Astfel, primăria anunță că Veronica Solomițchi, șefa Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani și Alexandru Fleaș director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău au fost sancționați cu mustrare.

Cu o inspecție la grădiniță a fost primarul general interimar Silvia Radu și viceprimarul Ruslan Codreanu pe 15 noiembrie curent. „În urma controlului efectuat la fața locului de către doamna Primar, s-a constat că faptele prezentate în mass-media sunt reale. Au existat grave nereguli în procesul de alimentație. Produsele care erau destinate copiilor nu erau conforme cu normele sanitare. Ca urmare a faptelor constatate, edilul-șef, Silvia Radu, a dispus convocarea Comisiei de Disciplină a Municipiului Chișinău, pentru data de 16 noiembrie și a propus sancționarea Veronicăi Solomițchi, șefă a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani, precum și a lui Alexandru Fleaș director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Astfel, comisia de Disciplină a Municipiului Chișinău s-a întrunit în data de 16 noiembrie, curent. În baza prevederilor legale, Comisia a acordat sancțiunea MUSTRARE celor doi angajați ai municipalității.