Luați-vă prietenii și rudele, îmbrăcați-vă mai călduros, luați cu voi unelte de grădinărit și veniți sâmbătă, 18 noiembrie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi în scuarul Catedralei.

În această zi, în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md va avea loc o acțiune de amploare. Participanții la proiect împreună cu voluntarii vor sădi circa 200 de copaci tineri, achiziționați în cadrul proiectului Verde.md.

Plantarea din această sâmbătă va fi a cincea la număr, cu participarea activiștilor și a voluntarilor proiectului Verde.md. Din dorința și eforturile orășenilor de a face Chișinăul mai verde, în parcurile din centrul capitalei vor apărea mesteceni argintii, stejari roșii, molizi, arțari cu frunza ascuțită, paltini argintii, tei cu frunza lată, pruni purpurii și pini negri austrieci.

Plantările de copaci, organizate de proiectul Verde.md, devin tot mai populare în rândul chișinăuienilor. Mulți vin cu întreaga familie, pentru fiecare membru al familiei să poată dărui un arbore orașului drag. În plus, locuitorii capitalei au preluat frumoasa tradiție de a dărui copaci prietenilor: sărbătoritul primește un certificat de cadou și o invitație la plantarea copacului său. Mulți participă la plantare pentru ca în oraș să fie tot mai mulți copaci, care să amintească de rudele și prietenii răposați. În această sâmbătă va fi sădit un grup de molizi în memoria celor plecați de printre noi.