/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Rusia ar putea rata Jocurile Olimpice din 2018. Sportivii ruși vor afla verdictul în decembrie

missing
17 noiembrie 2017, ora 18:21

Forul executiv al CIO se reunește în zilele de 5 și 6 decembrie și va lua o decizie în privința Rusiei pe baza concluziilor prezentate de diverse comisii create pentru a investiga posibilul dopaj sprijinit de stat în această țară, așa cum susține raportul elaborat de avocatul Richard McLaren, la cererea Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

CIO a deschis propria investigație și a audiat 28 de sportivi ruși în cadrul comisiei de disciplină prezidată de elvețianul Denis Oswald. Concluziile unei alte comisii a CIO, înființată în iulie 2016 și prezidată de elvețianul Samuel Schmid, vor fi determinante pentru soarta Rusiei la JO 2018.

Joi, Agenția Mondială Antidoping a menținut suspendarea agenției antidoping din Rusia, din cauză că nu a îndeplinit exigențele de acceptare publică a concluziilor raportului McLaren și guvernul nu a permis accesul la toate probele și datele păstrate în laboratorul moscovit, care sunt obiectul unei investigații federale.

Raportul McLaren a acuzat Rusia că a promovat dopajul și a estimat că mii de sportivi au eludat sistemul antidoping între 2011 și 2015, afirmații negate de guvernul rus.

CIO a confirmat că decizia în privința sportivilor ruși va fi anunțată în seara zilei de 5 martie, într-o conferință de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram