/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Liberalii numără banii socialiștilor. Bani declarați: PL - 260 mii lei - PSRM – 1 milion 500 mii lei

missing
17 noiembrie 2017, ora 19:26

În ultima zi de campanie, liberalii au cerut Procuraturii să verifice de unde au luat bani socialiștii pentru campania electorală. Aceștia au prezentat un spot video, estimând cheltuielile socialiștilor doar pentru panourile publicitare la 1,5 milioane de lei.

Chiar noi am ruga procuratura să se autosesizeze de unde sunt banii aceștia? Dacă vin din furtul miliardului atunci trebuie să fie răspundere penală, dacă vin din Federația Rusă, atunci știți că banii străini nu este legal de ai folosi”, a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL.

Liberalul, Mihai Ghimpu a spus că socialiștii au cheltuit mai mulți bani decât statul pentru referendumul de duminică.

„Dacă adunăm toți acești bani cu ziarele, cu panouri, cu corturile, cu clipurile deci socialiștii au cheltuit mai mult decât statul. Statul a cheltuit 2 milioane, iar socialiștii au cheltuit mai mult de 10 milioane”, susține Ghimpu.

Contactat pentru o reacție de către TV8, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, ne-a spus că este ocupat, iar ofițerul de presă al PSRM a spus că nu poate oferi nici un comentariu la acest subiect.

Eu nu pot să vă spun, cum eu pot să găsesc acum oameni. Eu trebuie să îi găsesc, ei nu stau la mine în cabinet”, a declarat Irina Astahova, ofițer de presă PSRM.

Consilierul socialist Dinari Cojocari a spus că nu cunoaște câți bani s-au cheltuit pentru această campanie electorală, iar Alexandru Odințov a spus că trebuie să se informeze. Ulterior, Ion Ceban a revenit pentru a ne spune că ceea ce au declarat liberalii la conferința de presă sunt niște aberații.

Toate rapoartele financiare sunt prezentate în conformitate cu legislația în vigoare la CEC și în alte părți unde este solicitat. Iar în ceea ce privește suma este mai mică decât casa pe care o construiește Gamrețchi, care ar avea 1500 de metri pătrați. Iar ceea ce ține de miliardul furat îi amintesc că pe cota dnului Ghimpu a fost Dorin Drăguțanu cel care trebuia să supravegheze acest proces, atunci când miliardul a fost furat. De asta trebuie Ghimpu să nu abereze”, a declarat Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Referendumul de demitere a primarului suspendat va avea loc duminica, chiar în ziua în care Mihai Ghimpu va împlini 66 de ani. Plebiscitul ne va costa 9 milioane de lei. Rapoartele financiare care au fost depuse în această săptămână arată că PL a cheltuit aproape 260 mii de lei, iar PSRM – peste 1 milion 500 de mii de lei. Mai multe formațiuni de dreapta au anunțat că vor boicota referendumul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram