Manushi Chillar din India a câștigat concursul de frumusețe „Miss World” în acest an. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a devenit astfel cea de-a şasea femeie indiană care câştigă râvnita coroană. Miss India Priyanka Chopra este cea care a câştigat ultima dată titlul de Miss World, în urmă cu 17 ani. Pe lângă titlul de cea mai frumoasă femeie de pe glob, tânăra s-a ales și cu marele premiu de 100.000 de dolari americani.

„Vă mulțumesc pentru dragostea, sprijinul și urările voastre. Premiul este pentru India”, a scris modelul pe pagina ei de Facebook. Coroana a fost acordată câștigătoarei de către „Miss World – 2016” – Stephanie Del Valle din Puerto Rico.

Manuschi Chhillar, originară din Haryana, a studiat la Şcoala St. Thomas din New Delhi şi la Colegiul Medical Bhagat Phool Singh Pentru Femei din oraşul Sonepat. Tânăra îşi doreşte să devină chirurg cardiac şi plănuieşte să deschidă spitale non-profit în zonele rurale.

După ce a ajuns în top cinci, Chhillar a fost întrebată la proba de Întrebare şi Răspuns, care profesie crede că merită cel mai mare salariu şi de ce. Răspunzând la întrebare, modelul a spus că o mamă e demnă de cel mai înalt respect, implicit de cea mai mare recompensă financiară.

„Cred că o mamă merită cel mai mare respect, nu mă refer doar la bani, ci la iubirea şi la respectul pe care ea le dăruieşte. Mama este cea mai mare sursă de inspirație din viaţa mea. O mamă ar trebui să fie cea mai respectată”.

Al doilea loc în competiția din acest an a fost ocupat de mexicana Andrea Meze, urmată fiind de Stephanie Hill din Marea Britanie.

Țara noastră a fost reprezentată în acest an de Ana Badaneu, Miss Moldova 2017. Tânăra de 20 de ani, studentă la ASEM, a reușit să ajungă în Top 40 al concursului de frumuseţe.

„Totul merge perfect, aşteptările s-au egalat cu rezultatul, deci ţin să vă anunţ că am învins „head to head challenge” şi fac parte din Extraordinarul Top 40 Miss World 2017. Cu energie pozitivă merg mai departe, merci tuturor pentru susţinere”, a scris Ana Badaneu, pe pagina sa de Facebook.

La competiţia au participat aproximativ 120 de candidate. Ediția din acest an s-a desfășurat în Sanya – China, celebrând a 67-a ediţie a concursului.