/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A votat în locul soțului. Ce alte încălcări au mai depistat observatorii Promo-LEX la alegerile locale

19 noiembrie 2017, ora 22:27

Prezența persoanelor neautorizate în incinta sau în perimetrul de 50 de metri ai secției de votare – 1 caz

SV 6/9, s. Berlinți, Briceni. În perioada 14:15-15:00, două persoane necunoscute se aflau în incinta SV. În toată această perioadă, persoanele discutau cu observatorul unui concurent electoral. Atunci când observatorul Promo-LEX l-a sesizat pe președintele BESV, acesta nu a luat careva măsuri, ulterior alți membri ai BESV au rugat persoanele să părăsească incinta SV.

Deficiențe în listele electorale – 1 caz

SV 6/10, s. Caracușenii Noi, Briceni. Pe listele de bază sunt incluse 3 persoane care sunt decedate (dintre acestea 2 persoane au decedat în Ucraina), însămembrii BESV și administrația nu dispune de certificatele lor de deces. O persoană a decedat în ultimele 14 zile.

Votarea nejustificată în grup (în cabine de vot s-au aflat 2 sau mai multe persoane) – 1 caz

SV 6/9, s. Berlinți, Briceni. Au fost constatate 2 cazuri de votare în grup cu participarea soților. Într-un caz, soția a aplicat ștampila votat pe buletin motivând că soțul este servit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram