/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Copilul de 7 ani, dat dispărut și găsit într-o fântână din satul Verejeni, Telenești, a fost împușcat. Detalii

19 noiembrie 2017, ora 13:20

Preliminar se cunoaște că copilul ar fi fost împușcat din imprudență în umărul stâng de către un minor de 14 ani cu o armă de vânătoare, deținută legal de tatălui acestuia. În momentul producerii tragediei, tatăl adolescentului nu era acasă, iar acum, cei doi sunt sunt audiați.

Copilul de 7 ani ar fi mers în ospeție la adolescentul de 14 ani, care era singur acasă. Cel din urmă ar fi comis crima din imprudență. Forțele de ordine încă nu pot confirma informația precum că adolescentul este cel care l-a aruncat în fântână pe minorul de 7 ani.

„El trebuie să fie audiat în prezența martorilor. Noi nu știm cum a ajuns el în fântână. Încă nu cunoaștem. E greu să vorbești cu un minor. El e în șoc și el,” susține Mariana Bețivu.

La moment, organele de drept continuă să investigheze circumstanțele acestui caz, iar expertiza medico-legală să stabilească cauza exactă a morții.

Pentru ca are doar 14 ani, adolescentul ar putea fi condamnat pentru omor din imprudență. Pentru astfel de crime, legea prevede pușcărie inclusiv pentru minori.

Reamintim că, în această dimineață, 19 noiembrie, salvatorii din Telenești au fost alertați de către poliție, pentru a interveni în acțiunile de căutare a unui copil, dispărut în seara zilei de ieri, 18 noiembrie.

Două echipe de pompieri și salvatori, alături de echipaje de poliție, au căutat băiatul. Pentru găsirea corpului minorului, salvatorii au pompat apa din trei fântâni din localitate. Cadavrul copilului a fost găsit în una din acestea.

Psihologii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului pentru acordarea ajutorului de profil, părinților și rudelor copilului decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram