/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Au pornit în căutarea vinovaților. PSRM se plânge că alegătorii nu au înțeles întrebarea din buletin, chiar dacă tot ei au propus-o

19 noiembrie 2017, ora 18:43

Să aprobăm această decizie cu fixarea datei referendumului pentru data de 19 noiembrie 2017. Întrebarea să sune în felul următor: Susțineți revocarea primarului general Dorin Chirtoacă?”, a declarat Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Astăzi, într-o postare pe Facebook, socialistul Ion Ceban se plânge că a primit sute de apeluri de la alegători care se plâng că nu știu cum să răspundă la întrebarea scrisă în buletinul de vot. Și „Promo-LEX” susține că a înregistrat câteva plângeri când oamenii nu au înțeles sensul cuvântului „revocare”.

„Revocarea” ce înseamnă pentru dvs? – Mie mi-e clar ce mi-e clar. – Dar revocare ce înseamnă? – Ei”.

Ce înseamnă cuvântul revocare? Nu știu iacă ne gândim.”

Eu nu știu ce înseamnă asta.”

Ei acum au făcut cu suspendări, cu revocări. E ceva ascuns.”

Să-l scoată din primar, mai popular.”

Reîntoarcere. Dar revocarea primarului? Nu pot să răspund!

Eu nu știu ce înseamnă revocare. Vacantă sau ce?

Revocarea. Eu nu știu limba română.

Alții nici nu au fost la votare.

Am venit la lucru. Mai bine să faci bani decât să mergi undeva”.

Sunt la curent cu referendumul, dar n-am participat. În primul rând suntem la serviciu, în al doilea rând, sincer nu am avut nici o dorință”.

Responsabilii spun că expresia „revocarea primarului” nu putea fi înlocuită, deoarece așa prevede Codul Electoral. Potrivit dicționarului explicativ al limbii române, „revocare” înseamnă retragerea de către alegători a mandatului încredințat unei persoane. Echivalentul expresiei „revocarea primarului” ar fi scoaterea acestuia din funcție sau demiterea lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram