/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ghimpu își serbează ziua de naștere. Ce mesaje de felicitare i-au transmis liberalii

19 noiembrie 2017, ora 12:52

„În plină teroare stalinistă, într-o căsuță de la marginea satului Colonița, din apropierea Chișinăului se năștea Mihai Ghimpu, al 5-lea copil în familia Irinei și al lui Toader Ghimpu, era luni, 19 noiembrie 1951.
Ați copilărit, împreună cu frații mai mari, hoinărind pe dealurile Coloniței, sau alergând în Valea Raiului, locuri dragi DVS, parcă desprinse din poveștile lui Nică al lui Ștefan a Petrei din Humulești. Numai că timpurile nu mai erau cele din amintirile din copilărie a lui Ion Creangă”, a menționat Ionel Pușcaș.

„În 1988 ați continuat să luptați, alături de o mână de oameni, pentru Dreptate, Libertate, Adevăr, Limbă Română, Istorie și Tricolor, iar pentru toate acestea ați fost persecutat, amenințat, umilit, dar ați rezistat. De 66 de ani, sunteți un stâlp al românismului în Basarabia și nici un vânt puternic nu v-a putut doborî”, a spus Purice Ion Nistor.

„Stimate Domnule Mihai Ghimpu! Avem deosebita plăcere de a vă aduce sincere felicitări, dar și de a vă exprima recunoștința și prețuirea noastră pentru faptul că ați reușit să ne sădiți și nouă în suflet dragostea de românism și marea dorință de a înfăptui UNIREA”.

Menționăm că, tot astăzi are loc referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă. Mihai Ghimpu a îndemnat oamenii să boicoteze acest referendum și mai bine să bea un pahar de vin în sănătatea lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram