/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ PSRM, după ce a eșuat referendumul: Maia Sandu se face vinovată că Chișinăul ajunge pe mâna lui Plahotniuc

19 noiembrie 2017, ora 21:36

Ion Ceban, care este și consilier PSRM în CMC, a declarat că datele CEC-ului sunt umflate și că în Chișinău demult nu mai sunt peste jumătate de milion de locuitori. „În Chișinău demult nu mai sunt 500/600 de mii de oameni, iar acest lucru le arată fiecare alegeri pe care le avem în Chișinău”. Ceban a mai spus cu referire la numărul de alegători care s-au prezentat la urne că „ei sunt aproape 40% din cei care au votat în 2015”, precizând că în 2015 în primul tur au votat 296 de mii, iar în cel de-al doilea 305 mii oameni, „iată ăsta este potențialul Chișinăului, dar nu listele umflate de CEC și alte instituții”, susține Ceban.

După ce a mulțumit celor care au ieșit la vot, consilierul PSRM a venit cu un mesaj și față de cei care l-au boicotat. „Vă place să mergeți pe drumurile sparte, e treaba vostră. Noi nu vă putem face nimic, ați avut astăzi opțiunea să spuneți nu. Dacă vă place așa, înseamnă că ați avut alegerea să stați acasă”.

Totodată, acesta a menționat că boicotarea unui procedeu democratic din considerentul geopolitic este greșit și le-a spus celor din partidul democrat și din PAS să-și asume pe deplin ce va urma. „În momentul de față Capitala ajunge pe mâna lui Plahotniuc, de acest lucru se face vinovată Maia Sandu. Cei care sunt simpatizanți ai PSRM, sau cei care nu sunt deacord cu ceea ce se întâmplă în Chișinău au ieșit la vot”, afirmă Ceban.

Acesta a mai spus că PD-ului îi este foarte convenabilă situația, și poate este o repetiție pentru parlamentarele din 2018.

Cu referire la Chirtoacă, Ceban a spus că are mari dubii că se va întoarce în fotoliul de primar. „Ar fi foarte bine să-și dea demisia la propriu, fiindcă și el este parte a acestui scenariu. Nu știu dacă s-a negociat libertatea lui, dar sunt sigur că este șantajabil pe toate dosarele”, a mai adăugat Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram