Cu mese întinse, șampanie, cognac și icre roșii – așa își sărbătoarea, pe vremuri, liberalul Mihai Ghimpu ziua de naștere. Astăzi, când împlinește 66 de ani, iar locuitorii Capitalei decid prin referendum soarta nepotului său, liderul PL nu a fost de găsit nici acasă la Coloniță, nici la partid. Poate că sărbătoresc împreună - pentru că nici Dorin Chirtoacă nu s-a arătat astăzi în spațiul public.

Cu mese pline de bunătăți, tartine cu icre roșii, plăcinte, fructe și desigur băuturi – așa își sărbătorea, cândva, ziua de naștere Mihai Ghimpu. Astăzi, însă, liberalul nu a fost de găsit nici la partid, nici acasă la Colonița.

Tinerii din PL și-au felicitat președintele prin intermediul unui filmuleț pe care l-au postat pe o rețea de socializare. Nici consătenii săi de la Colonița nu au uitat de ziua liberalului.

„În plină teroare stalinistă, într-o căsuță de la marginea satului Colonița din apropierea Chișinăului, se năștea Mihai Ghimpu. De 66 de ani sunteți un stâlp al românismului în Basarabia și niciun vânt puternic nu v-a putut doborî”.

„Să își îndeplinească funcția pe care o are cu cinste și să o facă pentru cetățenii Republicii Moldova”.

„Să știe că are tot sprijinul din partea consătenilor”.

„Astăzi este și ziua dnului Ghimpu. – A nu știm, dar îl felicităm. Să fie sănătos!”

„Multă sănătate și noroc”.

„Mai mulți ca alde dânsu pentru dreptate și pentru poporul moldovenesc să se bată”.

Și Igor Dodon, și Vladimir Voronin i-au transmis urări de bine liberalului.

„El tare se supără când îi spun Mihail Feodorovici. Mihail Feodorovici, să fii sănătos!”, a spus Dodon.

„L-am felicitat în Parlament s-a apropiat cineva din dumneavoastră, din jurnaliști și i-am dorit sănătate, așa ca la om, ca pentru un om”, a menționat Voronin.

Nici Dorin Chirtoacă nu a fost astăzi de găsit. Nu era nici la Colonița, acolo unde a stat aproape jumătate de an în arest la domiciliu.

Satul celor doi liberali părea astăzi amorițit! Atât pe străzi, cât și pe la secțiile de votare bate vântul.

„Astăzi este o prezență foarte joasă în comparație cu precedentele alegeri. De când cunosc din anii 86 încoace la ora dată avem tot timpul peste 30 de procente prezența la urne, indiferent alegeri locale, parlamentare, așa e situația”, a menționat Vasile Braghiș, președintele secției de votare 308 din Colonița.

Astăzi, liberalul Mihai Ghimpu împlinește 66 de ani.