Andrei Năstase, despre beneficiarii referendumului eșuat: PD-ul și Plahotniuc, care a preluat Primăria prin Silvia Radu

20 noiembrie 2017, ora 00:10

„Cine a câștigat de pe urma referendumului eșuat de la Chișinău? PD-ul și personal Plahotniuc, care a preluat Primăria Generală fără alegeri prin Silvia Radu. Practic, prin acest referendum, socialiștii – în fața cetățenilor Capitalei – au “legalizat” și “legitimat” transferul primăriei Chișinăului în mâna democraților, fără alegeri, ilegitim, imoral și profund nedemocratic”, susține Năstase.

Astfel, susține liderul DA, Dodon și-a plătit datoria pe care o avea la Plahotniuc din campania electorală pentru alegeri prezidențiale. „Marea vânzoleală la care am asistat în ultimele săptămâni e doar un zgomot de fond cât să acopere adevărata miză, anume aducerea în fruntea Primăriei Generale a unei persoane care nu a fost votată de nimeni și care n-are nici o legitimitate în această funcție”, a mai scris Năstase.

Năstase susține că și Chirtoacă a participat la preluarea primăriei de către Plahotniuc. „Pe lângă aportul lui Dodon la legitimarea trecerii Primăriei Generale de la PL la PD, nu trebuie uitat însuși Chirtoacă, care refuzând să-și dea demisia și să meargă în instanță pentru a-și demonstra nevinovăția, a creat condițiile necesare pentru blocarea anticipatelor, împingând Primăria Generală în brațele lui Plahotniuc”, scrie liderul DA.

Totodată, acesta susține că PD-ul are nevoie să controleze Chișinăul pentru bani și pentru voturi. „Resursele Capitalei, banii, rețelele, oamenii, instituțiile, oportunitățile de afaceri, etc sunt mari pentru o țară mică cum e Moldova. Aceste resurse devin cu atât mai importante cu cât 2018 va fi an electoral, iar Chișinăul votează în general cu partide pro-europene, detaliu care neliniștește tandemul Plahotniuc-Dodon”, și-a încheiat mesajul Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram