Deși au fost instalate încă săptămâna trecută, coșurile noi de gunoi din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” erau astăzi încă învelite în peliculă. La scurt timp după ce primarul interimar Silvia Radu l-a întrebat pe șeful Direcției locativ-comunale ce-i cu treaba asta, pelicula de pe coșurile de gunoi a dispărut. Șeful adjunct de la „Spații Verzi”, Galina Leahu, a explicat pentru TV8 că pelicula nu a fost scoasă, deoarece tomberonele urmează a fi prinse în beton, iar ca să nu fie murdărite, s-a decis să fie lăsate împachetate. Silvia Radu s-a dat astăzi de gol – nu știe care este denumirea corectă a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare”.

„Urnele care le-ați schimbat în parcul Pușkin nu știu de ce toate stau înfășurate în pungă de plastic, este un fel de design sau ce-i asta?”, a spus Silvia Radu.

„Ceea ce a treia zi a rămas nescoasă pelicula, cred că domnul Eliferie o să ne spună care e situația”, a menționat Petru Gontea, șef al direcției locativ-comunale.

„Ar fi cazul să avem o unificare a urnelor. Să fie o urnă pentru toți, să nu fie urne diferite la diferite colțuri, cu diferit design. Știți exact câte urne trebuie de schimbat în Chișinău?, a întrebat primarul interimar.

„Nouă ne-ar trebui cel puțin zeci de urne pentru a acoperi tot orașul. Noi acum avem în jur la 2000, plus încă 500 care vor fi instalate”, a declarat Petru Gontea.

Silvia Radu, i-a cerut șefului de la Direcția locativ-comunală să prezinte un plan de amplasarea coșurilor de gunoi. Deservirea unui coș, timp de un an, costă 4000 de lei.

„Automat după ce instalăm urna trebuie să găsim sursa de acoperire de deservire a acestei urne”, a mai adăugat Gontea.

„Mă interesează ce conțin aceste 4000 de lei. Domnul Gontea, să-mi prezinte informația până miercuri”, a conchis Radu.

Săptămâna trecută în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” au fost instalate aproximativ 200 de coșuri de gunoi. Costul uneia dintre acestea este de 2500 de lei.