O înfrângere a socialiștilor, un eșec al președintelui său o dovadă că PȘRM este un partid izolat. Comentariile politicienilor vizând referendumul de ieri au curs gârla astăzi în mediul virtual.

Un eșec al socialiștilor. Așa au comentat majoritatea formațiunilor politice rezultatele referendumului de duminică. Democrații au menționat într-un comunicat că rezultatele „nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar indică o uriașă înfrângere pentru partidele de stânga”. Același lucru l-au menționat și popular-europenii. Într-o postare pe Facebook, Iurie Leancă a scris că Igor Dodon „ar da dovadă de responsabilitate dacă ar întoarce banii cheltuiți”. Cei din „Partidul Nostru” și PPDA au comentat eșecul plebiscitului în cadrul emisiunii „Politica”, de la TV8.

De eșecul referendumului sunt vinovați doar socialiștii. Ei au uzurpat referendumul. Chișinăul fierbe, dar oamenii, decât să vadă fața fericită a lui Igor Dodon la televizor, au ales să stea acasă”, a declarat Renato Usatîi, președintele PN.

„Constatăm, contrar unor sondaje făcute la GBC, cu care noi suntem intoxicați, prăbușirea imensă a socialiștilor”, susține Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.

Liderul PAS, Maia Sandu, a scris că referendumul a fost „un vot de blam pe care chișinăuienii l-au dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon”, iar deputatul PLDM Maria Ciobanu a spus că democrații sunt singurii câștigători ai acestui plebiscit. Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a scris că Igor Dodon a ratat lamentabil, întrebându-l dacă își imaginează cu câtă credibilitate a rămas în calitate de președinte în funcție. Liderul fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac, a menționat că orașul va continua să degradeze.