/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Dezlegare la a pedepsi socialiștii: „Decât să-l vadă fericit pe Dodon la TV, au ales să stea acasă”

20 noiembrie 2017, ora 18:05

Un eșec al socialiștilor. Așa au comentat majoritatea formațiunilor politice rezultatele referendumului de duminică. Democrații au menționat într-un comunicat că rezultatele „nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar indică o uriașă înfrângere pentru partidele de stânga”. Același lucru l-au menționat și popular-europenii. Într-o postare pe Facebook, Iurie Leancă a scris că Igor Dodon „ar da dovadă de responsabilitate dacă ar întoarce banii cheltuiți”. Cei din „Partidul Nostru” și PPDA au comentat eșecul plebiscitului în cadrul emisiunii „Politica”, de la TV8.

De eșecul referendumului sunt vinovați doar socialiștii. Ei au uzurpat referendumul. Chișinăul fierbe, dar oamenii, decât să vadă fața fericită a lui Igor Dodon la televizor, au ales să stea acasă”, a declarat Renato Usatîi, președintele PN.

„Constatăm, contrar unor sondaje făcute la GBC, cu care noi suntem intoxicați, prăbușirea imensă a socialiștilor”, susține Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.

Liderul PAS, Maia Sandu, a scris că referendumul a fost „un vot de blam pe care chișinăuienii l-au dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon”, iar deputatul PLDM Maria Ciobanu a spus că democrații sunt singurii câștigători ai acestui plebiscit. Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a scris că Igor Dodon a ratat lamentabil, întrebându-l dacă își imaginează cu câtă credibilitate a rămas în calitate de președinte în funcție. Liderul fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac, a menționat că orașul va continua să degradeze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram