Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat oficial că la alegerile parlamentare din 2018 vor merge într-un bloc comun. Lidera PAS afirmă că trebuie să creeze o forță care să stea în calea binomului Plahotniuc-Dodon. Iar, liderul DA a precizat că împreună se angajează să demonteze regimul criminal de la guvernare, care a ruinat țara.

„Putem să scăpăm de Plahotniuc și Dodon doar printr-o mobilizare extraordinară a tuturor forțelor sănătoase ale societății. Ne propunem să aducem împreună toate forțele politice pro-europene și anti-oligarhice, acelea cu care am făcut front-comun la alegerile prezidenețiale din 2016, dar și persoane respectate în societate, membri ai societății civile ș.a.”, a declarat Sandu.

Ea a mai declarat că trebuie o forță comună care să stea în calea răului imens reprezentat de tandemul Plahotniuc-Dodon. „Referendumul eșuat a demonstrat că socialiștii sunt mult mai slabi decât îi prezintă Plahotniuc. Doar lui îi convine un PSRM puternic, atunci când încearcă să-și justifice existența în politica țării”, spune Sandu. Ea a mai precizat că fără Plahotniuc care i-a pus la dispoziție holdingul mincinos, Dodon nu ar fi ajuns președinte.

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a precizat că astăzi ei își formalizează coaliția și că împreună vor participa la demontarea guvernării criminale. „Accentul de bază se va pune în cazul întocmirii listei electorale, cât și la stabilirea candidaților comuni pentru circumscripțiile comunale pe integritatea candidaților și pe meritocrație. Se vor lua în calcul concluziile unor experți din rândul societății civile și a presei independente de investigații, care vor verifica integritatea fiecărui candidat în parte”, a declarat Năstase.