Cruzeștiul a bătut recordul la referendumul de ieri! Tocmai 14 persoane din 1454 cu drept de vot au ieșit la vot. Oamenii au preferat să meargă la aniversări, cumetrii sau pur și simplu s-au odihnit. Pentru buna desfășurare a referendumului în comuna Cruzești, au fost alocați aproximativ 9800 de lei.

S-au odihnit pe bani cu ocazia referendumului. Este vorba de membrii secției de votare din Cruzesti. Alegătorii nu s-au grăbit deloc la vot.

„Pentru prima oară în Cruzești a fost prezența redusă la urnele de vot. La ora 7.05 s-a prezentat primul alegător la urnele de votare, de la 9-12 au fost înregistrați 7 alegători, până la ora 18 – 12 alegători și deja de la 18 până la 21 încă doi alegători”, a declarat Elena Șendrea, președinta biroului electoral Cruzești.

Localnicii spun că nu au avut timp pentru referendum. Au mers la biserică, la zile de naștere, unii – la cumetrii, iar alții pur și simplu s-au odihnit.

„Ne-am odihnit. Am fost la biserică”.

„Dați-mi pace. Nu îmi trebuie nici un referendum, nimic nu îmi trebuie. – Dar ce ați făcut ieri? – Am dormit!”

„Ieri am avut cumetrie la nepoțel și nu am avut timp și nu m-am dus”.

„Am fost la o zi de naștere la ginere! Ne-am săturat de atâtea alegeri, de atâtea referendumuri. Nici nu ne trage inima”.

„În Cruzești au votat doar 13-14 persoane. Încă au votat mulți! Dar de ce mulți? Dar ce trebuie să îi alegem în fiecare an”.

„Eu am fost la piață. M-am dus să îmi fac pentru o bucățică de pâine”.

Membrii secției de votare au spus că nici ei nu au reușit să voteze.

„Din Cruzești nu, dar eu sunt locuitor al Chișinăului și fiindcă nu am reușit… plec noaptea și vin noaptea și nu am reușit să îmi i-au legitimația de la biroul electoral”.

Ieri, la Cruzești au votat 14 persoane dintre care 10 au votat pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă, iar 4 – au votat pentru ca acesta să rămână în funcție. Cei mai mulți alegători au votat la Sângera, acolo unde au avut loc și alegeri locale pentru funcția de primar.