Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, se arată convins că plângerea lui Veaceslav Platon, depusă în România, este ghidată de serviciile speciale ale Federației Ruse, scrie Ziarul Național.

Într-un interviu acordat sursei citate, Vlad Plahotniuc afirmă FSB ar fi supărat pe guvernarea de la Chișinău că a stopat spălarea celor peste 22 de miliarde de dolari proveniți din Rusia.

„Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse – FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plângere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sunt obligate, când primesc o plângere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor”, ne-a spus Plahotniuc.

În același interviu, Vlad Plahotniuc comentează și acuzațiile killerului Vitalie Proca la adresa sa.
„Credibilitatea acelor acuzații este zero. S-a trezit un criminal după atâția ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa?”, întreabă liderul PDM.