Viceministra Finanțelor Maria Cărăuș a fost eliberată din funcție în ședința de astăzi a Guvernului. Cărăuș a fost reținută la începutul lunii octombrie într-un dosar ce vizează fapte de corupţie, exprimate prin tentativa de trucare a unor licitaţii publice.

În momentul reținerii viceministra s-a declarat nevinovată. „Ei își fac lucrul lor, iar eu nu sunt vinovată”, a declarat Maria Cărăuș la ieșirea din Ministerul Finanțelor, completând că la percheziții nu s-au găsit probe care să confirme bănuiala procurorilor.

Amintim că potrivit materialelor cauzei penale, în perioada august 2017 – prezent, viceministra, cunoscând că, prin Hotărârea Guvernului nr.573, din 19 iulie 2017, s-a dispus alocarea sumei de 15.000.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Instituţiei medico-sanitare publice „Spitalul Clinic Republican”, ar fi încercat să convingă persoane din conducerea spitalului că transferul acestor bani depinde exclusiv de decizia ei, iar pentru ca spitalul să beneficieze de suma menţionată, trebuie să i se ofere o recompensă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!