/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O moldoveancă s-a ales cu o funcție de conducere în cea mai mare organizație de tineri antreprenori din Europa

21 noiembrie 2017, ora 08:28

În urma alegerilor desfășurate în Ungaria, Conducerea JEUNE are următoarea structură pentru umrătorii trei ani:

Președinte: Andrea Gelfi — Italia (Confcomercio)
Președinte de onoare: Florin Jianu — România
Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács — Ungaria
Vicepreședinți: Ali Yucelen — Turcia și Alberto Carvalho Neto — Portugalia
Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare – Alexandrina Robu – Moldova

Înțelegând rolul important pe care îl au femeile în dezvoltarea mediului antreprenorial atât la nivel național, cât și European, Alexandrina Robu, a propus crearea Comitetului pentru Femeile Antreprenoare în cadrul celei mai mari Asociații Europene de Tineri Antreprenori din UE, fiind ulterior votată în funcția de Președinte al Comitetului nou format. Noua structură are drept obiectiv consolidarea unui networking european al femeilor de pe întreg continentul European.

Le aduc mulțumiri colegilor din JEUNE, care au susținut inițiativa de creare a unui Comitet dedicat Femeilor Antreprenoare de pe continentul European. Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de Președinte al Comitetului prin votul a organizațiilor membre care reprezintă circa 1,6 milioane de tineri antreprenori din UE și vecinătate. Îmi propun ca să reprezentăm intereselor tinerelor afaceriste în cadrul Instituțiilor Europene, mai ales în cadrul Parlamentului European și a Comisiei Europene, să creăm poduri economice între Statele Membre UE și cele din vecinătate și să facem cât mai multe schimburi de bune practici în cadrul Asociației. Cred că misiunea comitetului este să contribuie la consolidarea Europei, inclusiv prin prisma antreprenoriatului feminin – a declarat Alexandrina Robu.

JEUNE — Young Entrepreneurs Organization of the European Union a fost fondată în anul 1994 fiind alcătuită din 19 organizații care reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori de pe întregul continent European. Organizația se axează pe promovarea spiritului antreprenorial, realizarea de inițiative de lobby pentru programele dedicate tinerilor, organizarea de parteneriate cu instituțiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor și programelor dedicate tinerilor antreprenori, implementarea unor proiecte care vizează mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar și cel de business, precum și în facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram