/VIDEO/ A nins ca-n povești la nord. Autoritățile se declară pregătite: „Avem tractor!”

21 noiembrie 2017, ora 16:29

Aceste imagini au fost surprinse în mai multe localități de la nordul Moldovei, acolo unde au căzut astăzi primii fulgi. Deși suntem abia la jumătatea lunii noiembrie, iarna se grăbește să-și intre în drepturi. În această dimineață drumurile din raioanele Edineț, Ocnița, Dondușeni și Briceni au fost acoperite cu un strat de zăpadă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, va fulgui și joi în nordul țării, iar noaptea se vor înregistra temperaturi de -5 .. -2 grade, iar noaptea trecută a fost cea mai friguroasă din această toamnă.

Serviciul „InfoTrafic” recomandă conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare în condițiile în care carosabilul este acoperit cu gheață. Autoritățile susțin că stratul de zăpadă de astăzi dimineață nu a creat nici un fel de dificultăți.

„Mari cantități de zăpadă nu au căzut. Nu avem careva probleme de circulație. Conform informațiilor primite din teritoriu, ninge foarte-foarte lent. Se oprește ninsoarea, apoi iar se pornește, dar de nins nu ninge continuu”, a menționat Sergiu Căpățîna, șeful serviciului operativ.

Primarul din Bîrnova, raionul Edineț susține că localitatea este pregătită pentru venirea iernii. Dacă peste noapte stratul de zăpadă se va ridica, tehnica pentru deszăpezire este pregătită. Inspectoratul Național de Patrulare îi îndeamnă pe șoferii care nu au schimbat încă anvelopele, să o facă neapărat.

„Da, suntem pregătiți! La noi grădinița se încălzește, școala se încălzește și pentru curățirea drumului avem tractor pregătit”, susține Valeriu Scutelnic, primar Bîrnova.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat într-un comunicat că este pregătit să preia coordonarea echipelor de intervenție rapidă în caz de precipitații abundente. Octavian Calmîc a cerut ca, până pe 15 decembrie, să fie elaborat un plan detaliat care să poată fi aplicat în caz de cataclisme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram