/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ambasada SUA calmează spiritele. Programele Work and Travel, dar și loteria vizelor, rămân valabile

21 noiembrie 2017, ora 16:45

Încă în această vară, în presă au apărut informații potrivit cărora administrația de la Casa Albă analizează posibilitatea reducerii numărului programelor prin care studenții merg la muncă, pe timpul verii, în SUA. Motivul ar fi depășirea termenului de ședere. Reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău susțin însă că nu se prevăd nici un fel de schimbări.

„Nu pot spune ce se poate întâmpla, dar pot afirma că programele W&T rămân, noi chiar suntem în procesul de pregătire. Dacă ceva o să se schimbe, cu siguranță această informație va fi publică. Dar nu am văzut nici un indiciu că s-ar putea schimba ceva”, a declarat Gavin Piercy, atașat de presă al Ambasadei SUA în Moldova.

O altă inițiativă a președintelui american ține de închiderea loteriei de vize „Green Card”. Asta după ce s-a aflat că autorul recentului atentat din New York, soldat cu 8 morți, a intrat în SUA anume prin acest program. Doar Congresul american poate înceta acest program. Deocamdată, însă, o asemenea inițiativă în Congres nu există.

„Asta nu înseamnă că putem vorbi despre modificări radicale pe termen lung. Este vorba despre o atenție sporită asupra aspectelor ce țin de securitate”, a menționat Gavin Piercy.

Cât despre un recent sondaj realizat în SUA, potrivit căruia 60 la sută dintre americani sunt împotriva derulării în continuare a loteriei, reprezentanții Ambasadei de la Chișinău spun că rezultatele nu reprezintă realitatea: „Imigrarea este o parte componentă a istoriei noastre. Strămoșii mei au venit în SUA din alte țări, soția mea vine dintr-o altă țară. Eu conștientizez importanța acestui fenomen, cine suntem noi și ce semnifică asta pentru țara noastră”.

Moldova beneficiază de Green Card de aproape 20 de ani, timp în care mii de moldoveni au emigrat, stabilindu-se legal peste ocean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram